Tehnologija

Koristimo energetski učinkovitu digitalnu tehnologiju koja nam omogućava print na zahtjev (“print-on-demand”), čime smanjujemo tekstilni otpad. Nastojimo raditi s materijalima koje nabavljamo pravednom trgovinom od domaćih i europskih proizvođača, upravo zato što prepoznajemo važnost dobrih radnih uvjeta.

Prilagodba novim tehnologijama i nadogradnja naših strojeva pokazala se ekonomski učinkovitom te nam pruža najbolju moguću kvalitetu printa. Za print na pamučne i poliesterske materijale koristimo ekološki prihvatljivu “inkjet” tehnologiju.

Boje na bazi vode

Kao čvrsti zagovornici smjernica zaštite okoliša i održivosti, u proizvodnji koristimo ekološki prihvatljive i biorazgradive boje na bazi vode koje ne zagađuju vodu, bez toksina i certificirane su OEKO-TEX ekološkom putovnicom.

GOTS – Global Organic Textile Standard

GOTS je poznat kao vodeći svjetski standard za organski tekstil. Definira visoke ekološke kriterije duž čitavog lanca opskrbe tekstilom, a zahtijeva i usklađenost sa socijalnim kriterijima. Korištenje organskih vlakana iz ekološke proizvodnje, eliminacija otrovnih tvari i tvari štetnih za okoliš, tek je mali izvadak iz obvezujućih GOTS kriterija.

Možete biti sigurni da su proizvodi označeni GOTS oznakom proizvedeni imajući na umu društvenu i ekološku odgovornost.

OEKO-TEX Standard 100

STANDARD 100 by OEKO-TEX® jedan je od najpoznatijih certifikata za testiranje tekstila na štetne tvari. Proizvodi sa tom oznakom garantiraju visoku kvalitetu sigurne proizvodnje te zadovoljstvo i povjerenje kupaca.